tisdag 30 november 2010

Färgglad jul


Härlig julinspiration hittade jag på bloggen Bright bazaar. Älskar verkligen såna här dekorationer. Själv pyntar jag dock ganska sparsmakat i år, inte en tomte så långt ögat kan nå. Utan hemma är det julblommor, ljusstakar och julstjärnor som får stå för pyntet detta år. Men lysande stjärnor i fönstret ger faktiskt ordentligt med julstämning, och lite pepparkaksdoft, glögg och julmusik på det så infinner sig julstämningen direkt. Dessutom kommer jag gå loss en del med färg på granen i år, för det älskar jag! :)

måndag 29 november 2010

Coolaste nyckelskåpet ever!


Så himla coolt nyckelskåp, skapar stort habegär hos mig! Finns att köpa hos Frapp för 399 kr.

Nytt i shopen!!!

Nu finns fyra nya prints uppe i shopen! Sidan har även fått lite ny härligt vintrig design. :)
Some news in our shop, check them in!

torsdag 25 november 2010

Lite snäll har jag allt varit tomten ;)


Nu byter inte vi vuxna julklappar längre. Men jag tycker det är kul att sätta ihop en liten önskelista ändå. :)
1. Hijriks tryck känner många utav er till, jag äger ett i svart, men ett gult skulle gärna få flytta in också.
2. Kanindiskstället har jag trånat efter i flera år och en dag ska det bli mitt. Älskar`t!
3. Provsatt stolen Bernhard på IKEA i veckan. Så fin. Såå skön. Sex stycken till köket, ja tack. (Sjuanstolen står dock högre på önskelistan, men kostar ju tyvärr 4 gånger så mycket...) Bernhard är faktiskt det enda godkända substitut som jag träffat på hittills. Den är dock inte gratis den heller tyvärr...
4. Tapeten Woods var kärlek vid första ögonkastet för mig när den kom. Den dagen vi köper ett hus vi ska bo i ett bra tag så åker den upp på någon vägg helt klart.
5. Ja gillar lite naiv design, design med glimten i ögat. Såklart då att jag fastnade fdirekt för dessa mustachkuddar från Urban Outfitters.
6. Såå fin kökshandduk, en nyhet från Marimekko. Vill ha, vill ha, vill ha!
7. Skål från Marimekko, kanske ska få bli min julklapp till mig själv i år. Tycker ja är värd den faktiskt! ;)
8. En vit megastor elefantspargris, när den är full tömmer vi den och drar till varmare breddgrader en vecka. Lär ta ett tag att fylla dock, men den som väntar på något gott...

onsdag 17 november 2010

Therese Sennerholt


Foto: Therese Sennerholts hemsida
Tryck, posters, affischer, kärt barn har många namn. Jag som älskar posters och annan väggkonst tycker det är superkul att det finns så stort utbud just nu på den fronten. Nya designers ploppar upp hela tiden, Therese Sennerholt är en av de nya superheta med sina texttavlor. Tycker det är kul för hon har verkligen nischat sig i postersdjungeln med sina slagkraftiga citat i olika utföranden. Tyvärr har jag köpstopp- men jag kan erkänna att jag är bra sugen på ett eller fler tryck från hennes shop... Have you checked in Therese Sennerholts posters? If not, do it now! I want them all. :)

lördag 13 november 2010

Mumintroll på tapeten, ja tack!!


När jag var liten gillade jag inte Mumintrollen speciellt mycket. Vet att det visades på TV, men jag tyckte de var lite konstigt och att vissa figurer var läskiga.
Som vuxen däremot så älskar jag Mumintrollen. Såklart för dess fantastiska karaktärer och historier, men även som den färg och formälskare man är, för dess fantastiska formspråk.
Blev därför så glad när jag sökte runt lite idag efter inspiration till tapeter och hittade dessa fantastiska mumintapeter från Photowall. Helt underbara!!! Tyvärr passar de inte in varken i mått eller pris här hemma för tillfället. Men de hamnar i min inspirationsmapp för framtiden :)

I am back :)


Ja den är åter här. Inspirationen att blogga! Känns kul och som att jag kan få in lite rutin på det igen nu. För jag gillar ju min blogg. Och jag gillar framförallt att dela med mig av alla fantastiska och roliga prylar som jag "springer" på.
Här är helt underbara julpynt som jag sprang på igår på Etsy, gjorda i mönstrat plexi. Är grymt sugen på de rödprickiga att hänga i julgranen till jul.
Kika in shopen vet ja, finns även smycken i samma stil.

Glad,glad, glad!!

Fotograf Karl Andersson, styling Linda Åhman/Sköna hem
Fick precis höra att en av våra posters är med i senaste Sköna hem. Efter lite efterforskningar så hittade vi fotot med vår poster God morgon i en härlig miljö stylad av Linda Åhman.
Gud så smickrade och glada vi blir!!
Får nog köpa tidningen imorgon och spana in det där med. :)

torsdag 11 november 2010

Nytt fynd


Andras skräp är mina fynd! :) Ett gammalt bord och stolar, förmodligen utkastat från någon skola eller dagis, stod slitet och övergivet på lokala loppisen. Men jag såg potentialen så det fick självklart följa med hem.
Ett lager färg på bordskivan gjorde susen. Stolarna är dock både repiga och slitna, men vad gör det så länge de är stabila och sittvänliga. Barnen älskar sitt nya bord och det är huvudsaken, perfekt för både fika, pyssel och legobygge!
Ha en fin fredagkväll allihop!

tisdag 9 november 2010

Kalas!

Helgen som var bestod av kalasförberedelser och kalas för vårt lilla yrväder. Molly är helt galen i allt som börjar med prins och slutar på essa och älskar rosa, så det blev mycket av den varan i paketen, och hon blev så nöjd, så nöjd. Jag är egentligen lite allergisk mot prinsessigt och pluttinuttigt, men den lilla damens önskningar går före mammans smak, så är det ju.
Så här hemma byts det om i rasande fart om dagarna vill jag lova. Ena sekunden är det en vacker prinsessa som glider förbi i krona och diamantsmycken, och andra sekunden springer en rosa fe förbi viftandes med sitt trollspö och sina vingar :)

söndag 7 november 2010

Vinnarna dragna!

Nu har vi dragit de tre vinnarna och meddelat dem via mail :)
Och vi tackar än en gång för allas fina synpunkter, tusen tack!
Apropå något helt annat. Min kära svägerska shoppade en ljusslinga på Granit åt mig för några veckor sedan, och nu är den äntligen på plats. Den lyser precis lagom starkt för att det ska vara ljust men ändå mysigt. Haha, bra förklaring. Bilden visar tyvärr inte hur den lyser riktigt, men en sak är iallafall säker, I löv it! :)

måndag 1 november 2010

Oj, oj, oj!


Hela 100 deltagare i vår tävling! Vi är så oerhört tacksamma för att ni vill dela med er om era synpunkter om Little studio och därmed hjälpa oss att utvecklas och bli bättre! Man blir helt varm i kroppen av att läsa alla era fina kommentarer och blir verkligen inspirerad att köra på. Vi kan säga att de flesta åsikterna är saker vi haft med oss i våra huvuden, så det känns bra att få bekräftat från er att vi är på rätt spår :) Så tusen tack alla för ert ris och ros! :)
Det största önskemålet från er verkar vara fler produkter. Och jag kan berätta att vi jobbar stenhårt på det! Det svåra har dock varit att hitta fabriker som kan producera vår kollektion. Vi har försökt oss på att fråga om råd och tips från redan befintliga mindre designers som producerar textilier. Ja vi har nog ringt och mailat ett dussintal, men nästan utan resultat. Det har dock inte varit så populärt att hjälpa till på den fronten. Själv tycker jag att man inte ska vara så rädd för kunkurrens utan ge de tips och råd man kan. En dag är det man själv som behöver dem.
Men skam den som ger sig. Vi har nu förhoppningsvis hittat ett företag som kan producera vår kollektion utifrån de krav vi har. Vi är så förväntansfulla och hoppas på att relativt snart kunna erbjuda er kuddar, brickor, filtar och lite annat smått och gott :)
Ps. Vinnarna i tävlingen kommer att presentras så snart vi sammanställt alla svar och sorterat ut dubletter etc. Ds.